Preview Mode Links will not work in preview mode

Outsiders

Oct 26, 2018

I veckans avsnitt av Outsiders fortsätter Anna Svahn att briljera med kuriosa när hon och Karl-Mikael Syding pratar om centralbanker, vad de gör och vad de borde göra. Anna förklarar dessutom vad kvantitativa lättnader är och varför det inte alls i längden medför minskad systemrisk i banksystemet.


Oct 19, 2018

I avsnitt 35 av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding konceptet pengar. Vad är egentligen pengar? Vad är skillnaden på pengar och valuta? Dessutom låter paret sig bli upprörda över förslaget om carry tax och tipsar om tre bra böcker för den som vill lära sig mer om penningpolitik.


Oct 12, 2018

I förra veckan gick Karl-Mikael Syding och Anna Svahn igenom nyckeltalen P/E-tal, P/S-tal och P/B-tal och i avsnitt 34 går Syding och Svahn igenom ytterligare några nyckeltal som kan användas framförallt i rörelsedrivna bolag: EV/EBIT, EV/EBITDA, P/CF och RoE.


Oct 5, 2018

I veckans avsnitt av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding de tre nyckeltalen P/E-tal, P/B-tal och P/S-tal och hur man använder dem. Ett nyckeltal ska aldrig användas som en analys av ett bolag men kan däremot hjälpa dig att sortera fram intressanta case att titta på.